Acteur Bas Muijs kroop in december 2021 door het oog van de naald. Dat maakte hij recent zelf bekend. De 45-jarige vader van drie jonge kinderen werd toen opgenomen in het ziekenhuis met een acute hartaanval. Zelf merkte hij daar weinig van, tot de avond van het onheil aanbrak. Over die levensbedreigende situatie vertelt hij meer aan Party.

In zijn privéleven doet Bas nochtans veel aan sport om zijn conditie te onderhouden. “Ik ben best een sportief persoon. Ik doe in mijn vrije tijd aan wielrennen en voetballen. Op de weg of op het voetbalveld heb ik nooit iets gemerkt.” Maar toen ging het fout…

Tot hij op een avond voor een maaltijd voor zijn gezin naar de supermarkt fietste. “Plots kreeg ik een soort branderig gevoel dat ik niet kon plaatsen, maar ik was gehaast: thuis zaten drie hongerige kindjes op mij te wachten.”

Die nacht werd Bas wakker met een brandende pijn in zijn middenrif. “Ik had al snel door dat er iets niet pluis was. Er woedde een vuur in mijn lichaam en dat moest uit.”

“In het ziekenhuis werd bevestigd wat we eigenlijk niet hoopten: ik had een hartaanval gehad”, aldus Bas. “Tijdens de operatie die volgde heb ik vier bypasses gekregen. Eén ader zat helemaal dicht, de andere drie bijna. Het was echt een ravage daarbinnen en ik had dringend medische hulp nodig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.