Overal waar 2 Unlimited langs komt om op te treden, barst het feest los. Meestal staan ze wat later op de avond geprogrammeerd en dan is het bijna onvermijdelijk dat er ook mensen aanwezig zijn die een glaasje te veel op hebben.

Net zoals bij Mart Hoogkamer gebeurde het wel eens dat er met bier naar het podium en de artiesten werd gegooid en vaak werden Anitha Doth en Ray Slijngaard daar ook voor gewaarschuwd.

“In 1994 wonnen we de Popprijs op het festival ‘Eurosonic Noorderslag’. We waren daar al gewaarschuwd dat het publiek daar altijd met bier gooit bij de uitreiking van de prijs. Men was het er niet mee eens dat wij die prijs wonnen, omdat ze onze muziek te commercieel vonden”, begint Anita in Party.

“Toen we opkwamen, liep de zaal demonstratief leeg, zo van: jullie horen hier niet. We lieten ons niet kennen en zijn als een gek gaan rocken. We hebben daar zo’n dikke set neergezet dat de zaal weer helemaal vol liep na anderhalf liedje.”

Maar het bier vloog Anita wel om de oren. “Ik kreeg er zelfs eentje midden in mijn gezicht en in mijn haar. We deden net of het ons niks kon schelen en of het niet merkten. We hebben laten zien wat we konden en na twee nummers werd niks meer gegooid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl