Voor zijn nieuwe album, dat op 8 september verschijnt werkte André Hazes samen met een volledig nieuw schrijversteam. In dat team bevonden zich enkele mensen die net als André een drank- en drugsverleden hadden.

Zij wisten dus als geen ander de gedachten en gevoelens van André tijdens die moeilijke periode neer te schrijven in enkele prachtige nummers.

Je zou kunnen denken dat ex-verslaafden bij elkaar een gevaar zou kunnen betekenen en dat er snel kan hervallen worden in oude gewoontes. Maar de mannen laten zich geen tweede keer meer vangen.

“We hebben een huisje gehuurd een week lang, waar we dan ’s nachts schrijven. Niemand die je dan stoort. Vroeger was dat met drank en drugs erbij. Omdat we het nu niet meer doen, vormden we een steun voor elkaar. Als iemand het zwaar vond of erover sprak, konden we elkaar helpen”, vertelt André aan Het Belang van Limburg.

André beleefde het schrijven van de nummers helemaal anders dan vroeger, positiever. Hij kon er ook veel meer van genieten. “Vroeger gingen we na de eerste dag schrijven wat drinken. Vieren in de kroeg. Ik was verslaafd aan iets anders en bleef de hele nacht wakker. Op dag twee schreef ik nooit, dan lag ik in bed te trillen omdat ik het veel te bont had gemaakt. Nu werd ik wakker en besefte ik: ‘Jezus, ik heb dag twee gehaald.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl