‘Leef’-zanger is niet trots op zijn gedrag als verslaafde

Nadat hij zich zo’n anderhalf jaar geleden terugtrok uit het publieke leven ten gevolge van een burn-out, schoof André Hazes onlangs voor het eerst weer aan als tafelgast in de talkshow ‘Jinek’.

Hoewel het verre van de eerste keer was dat hij te gast was in het programma, was het volgens Hazes wel de allereerste keer in jaren dat hij volledig nuchter was. Jarenlang maakte hij zichzelf dan ook wijs dat hij biertjes nodig had.

“Omdat mijn vader die nodig had,” zo vertelde hij aan presentatrice Jinek.

Hazes beseft intussen dat geliefden zwaar geleden hebben onder zijn drank- en drugsverslavingen. In de eerste plaats zijn ex Monique Westenberg, maar ook zijn neef en tourmanager Djarno Hofland heeft het zwaar te verduren gehad, zo blijkt.

“Djarno heb ik het wel heel moeilijk gemaakt. En wat heel pijnlijk is geweest: ik heb mensen laten denken dat ze gek zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.