De zaak rond de zedenfeiten van Thijs Römer blijft maar aanslepen. Vorig jaar werd er klachten tegen Thijs ingediend door Nena Kruizenga en enkele andere slachtoffers en 2023 zou het jaar moeten worden waarin een uitspraak wordt gedaan over de zaak.

Job Knoester, regelmatige tafelgast bij ‘Vandaag Inside’ heeft veel ervaring met zedenzaken en is ook advocaat. Dat Nena zo vaak de publiciteit opzoekt en volop vertelt over de zedenfeiten is volgens hem bijzonder onverstandig. “Het is buitengewoon onverstandig om als slachtoffer de publiciteit op te zoeken’, zegt hij in Story.

Het is ook nog maar de vraag of de aangeefster betrouwbaar is in haar verklaring. Iets waar de advocaat van Thijs zeker zal op inspelen mocht dat nodig zijn.

De advocaat van Thijs zal het niet laten om alle filmpjes, schrijfsels, berichten, podcasts en dergelijke dieper te onderzoeken en alle verklaringen met elkaar te gaan vergelijken. Als hij tegenstrijdigheden ontdekt zouden die weleens in het voordeel van Thijs kunnen spelen.

En dat zou ook in het nadeel kunnen spelen van de twee andere slachtoffers die aangifte hebben gedaan. “Daar zouden nu vraagtekens bij geplaatst kunnen worden. Want: treden zij naar buiten vanwege hun eigen ervaringen of op basis van hetgeen ze hebben gezien of gehoord van de aangeefster. De aangeefster beïnvloedt mogelijk niet alleen haar eigen zaak, maar ook eventuele toekomstige zaken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl