Ad Visser vierde onlangs zijn 75ste verjaardag. Dat deed hij samen met zijn vrouw met wie hij al 55 jaar samen is. En het is nog steeds grote liefde.

“Het is leuk tot en met vandaag. Wat ik daarvoor specifiek voor doe? Waarom zou je er specifiek iets voor moeten doen? Als het zo plezierig is, komt dat door een constante uitwisseling van, over en weer. Dat is belangrijk, het kan nooit van één kant komen”, zegt hij in Weekend.

Van het ‘geven en nemen’ precies, moet Ad niet veel weten. Dat klinkt teveel alsof hij iets moet offeren aan zijn partner en omgekeerd.

“Het golft van gevoel. We waarderen elkaar heel erg, maar houden er ook van dat we verschillend zijn. Natuurlijk willen wij elkaar niet veranderen, dat is een heel onverstandig idee. Dat gaat niet en zal nooit gebeuren. Dat moet je ook niet willen, want je bent juist gefascineerd door de persoon die je hebt ontmoet omdat diegene is zoals die is.”

Ad besluit nog met enkele wijze woorden in Weekend. “Mensen raken soms opgewonden van dingen als: hij doet het dopje niet op de tandpasta, om maar iets onbenulligs te noemen. Dat is omdat ze dan iets concreets kunnen vastgrijpen, van: dit is het probleem! Maar dat is maar een surrogaat, omdat ze niet durven zeggen waar het echt op staat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl