De zanger die vorige zomer voorzitter werd van FC Volendam, de plaatselijke voetbalclub, loopt het risico om daar een fortuin bij in te schieten. Op een informatieavond in het dorp bleek immers dat de club flink verlieslatend is. 

Naar we in Weekend te weten komen is het verlies nu 1,2 miljoen en kan het nog oplopen tot 2 miljoen euro. De artiest zou persoonlijk garant staan voor het tekort van die 1,2 miljoen om de club in leven te houden.

Jan Smit voelt zich verraden door een deel van de club en het dorp. Heel erg wrang voor iemand die al zijn hele leven als boegbeeld van Volendam bekend staat. 

1,2 miljoen is ook voor Jan Smit nog steeds een smak geld, hoewel hij volgens Weekend financieel nog steeds aardig boert. Zo zou Jan Smit voor een optreden van een half uurtje, 17.950 euro vangen. 

En naast een bijverdienste als coach in The Voice Of Holland, heeft hij nog een bijzonder aantrekkelijk contract bij AVROTROS, waarvoor hij onder andere ‘Beste Zangers’ maakt. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.