Wanneer we actrice Eva van der Gucht op televisie zien verschijnen dan is dat vaak in de rol als moeder, zoals in de serie ‘Oogappels’. Het programma is zo’n succes dat een vierde seizoen niet kon uitblijven. Ook dit keer is Eva van de partij.

Moeder spelen gaat haar bijzonder goed af, ook al is ze zelf geen mama. Ze is bewust kinderloos gebleven en heeft ook nooit naar een kind verlangd.

“Ik wil ze gewoon niet. Er zit geen trauma achter, hoor. Ik vind het heel gezellig als kinderen van vrienden komen logeren of als ik met hen en hun ouders op vakantie ga, maar zelf wil ik een ander leven”, zegt ze in Story.

Eva houdt van de vrijheid die ze heeft door geen kinderen te hebben en vindt het dus allemaal prima zoals het nu is. En ook in de liefde loopt het allemaal gesmeerd.

Veertien jaar geleden leerde ze de Vlaamse regisseur Domenico Mertens kennen. Hij kwam op een avond speciaal voor haar naar het Amsterdamse Rozentheater, waar ze in een productie meespeelde. Na lange tijd kwam het tot een eerste date en niet veel later waren de twee stapelverliefd op elkaar.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.