Sommige mensen vinden het ongelooflijk plezant om bier te gooien naar een artiest wanneer die aan het optreden is. Jammer genoeg is dat voor de artiest in kwestie absoluut niet plezant en zelfs gevaarlijk.

“Natuurlijk worden er hier in het noorden wel meer tentfeesten georganiseerd dan in de Randstad. Mensen zijn vaak enthousiast als ze op zo’n feest zijn. Ik zing vaak op piratenfestijnen en daar gooien mensen uit puur plezier weleens een biertje in de lucht”, zegt Jannes in Party.

Jannes vindt het dan ook helemaal niet erg dat er af en toe een biertje door de lucht vliegt en voor hem hoort het er een beetje bij. Al vindt hij het wel jammer als mensen bewust bier gaan gooien naar een artiest.

“Jammer voor de artiest, maar ook voor de organisatie en jammer voor de spullen die op het podium staan. Bier is bedoeld om op te drinken. Mekaar nat gooien, dat kan, uit enthousiasme. Maar niet richting bühne.”

Mart Hoogkamer kwam het de laatste tijd regelmatig tegen en de eerste keer  kon Jannes het maar niet begrijpen waar om Mart het podium verliet. “Maar het moet geen gewoonte blijven. Ik gun Mart zijn succes van harte en de organisatie plus toeschouwers van zo’n festival moeten gewoon lekker plezier maken. Laten we gewoon respect voor elkaar hebben.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.