Het is altijd handig als je familie hebt werken bij een grote zender. Dat weet ook Linda de Mol die dankzij haar broer John de Mol aan de slag kon bij SBS6. Ze verliet RTL en ging voor haar broer werken.

Hij wist haar aan mooie tv-successen te helpen, maar sinds het schandaal bij ‘The Voice’, waarin de ex-partner van Linda, Jeroen Rietbergen, is betrokken, lijkt het niet meer zo eenvoudig te gaan als vroeger.

Linda verdween enkele maanden van de buis en dat was een bewuste keuze van de presentatrice. Wel werkte ze verder aan het blad ‘LINDA’ en Ali B, die ook in het schandaal was betrokken, vroeg Linda of hij zijn verhaal mocht doen in haar blad.

Na het horen van het verhaal besloot Linda het niet te publiceren, maar deelde ze de gevoelige informatie ook niet met haar broer John. Integendeel, ze zweeg in alle talen. Al had ze daar een goede reden voor, zegt creatief direct Jildou van der Bijl in Party.

“Linda heeft dit gedaan uit respect voor de slachtoffers. Ik heb Linda gemeld dat we contact hadden met die vrouwen en haar op het hart gedrukt dat het vertrouwelijk was. Dat wilden die vrouwen ook. Het zijn heel kwetsbare mensen met explosieve beschuldigingen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.