77 jaar is George Baker, maar hij staat nog altijd op het podium. Hij werd bekend in de jaren 70 toen flower power, hippie en vrije seks erg populair waren. Maar ook drank en drugs waren toen nooit veraf. Ook niet bij Baker.

“Drank zeker, drugs niet. Voor mij althans niet. Ik heb heus weleens een wietje gerookt en dat soort dingen. Maar ik vond dat nou niet zo schokkend prettig dat ik er mijn hele ziel en zaligheid in wilde leggen om elke dag joints te gaan roken ofzo. Ik hield het bij een sigaartje”, lacht hij in Party.

Roken, het is toch zo ongezond, maar voor velen ook een beetje hun plezier. Ook George wil niet stoppen met roken.

“Ik vind het gewoon lekker. Roken is slecht, dat weet iedereen. Voor mij geldt: jammer, maar helaas. Als je alles gaat schrappen wat slecht voor je is, blijft er niet veel meer over. Ik vind: het leven moet wel een beetje geleefd worden.”

George raakte enkele maanden geleden besmet met corona, iets waar hij nog alle dagen de gevolgen van draagt. Na lange tijd kan hij eindelijk weer optreden en hij is dan ook van plan om er volle gas terug in te vliegen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.