Tanja Jess is één van de populairste actrices van Nederland. Hoewel ze heel wat gestudeerd heeft, weliswaar zonder een diploma te halen, zat haar droomjob er niet tussen. Na de vele pogingen besloot ze dan maar om een particuliere toneelopleiding te starten. En met succes!

Op 18 september maakt Tanja haar debuut in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden.’ Een niet altijd even vriendelijke rol, maar dat zorgde er meteen voor dat Tanja op straat meestal met rust gelaten werden.

“Mijn collega’s Georgina Verbaan en Guusje Nederhorst werden op straat soms echt uigescholden. Dat durfden e bij mij echt niet. Als ik dan toch werd lastig gevallen door bijvoorbeeld tienermeisjes die in een winkel achter mij in de rij stonden, hoefde ik me alleen maar langzaam om te draaien en hen even aan te kijken met een ‘Bowien-blik’ (haar personage). Dan was het meteen stil.”

Tanja hield aan ‘GTST’ een mooie vriendschap over met Guusje Nederhorst, die jammer genoeg kwam te overlijden.

“Die mis ik nog altijd heel erg”, bekent ze aan Party. “Never a dull moment met Guus, weet je wel. Als Guus erbij was, was het gewoon per definitie gezellig, er gebeurde altijd wat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.