De boeren uit Nederland laten van zich horen. Ze protesteren volop tegen de stikstofcrisis en laten op alle mogelijke manier van zich horen. Ook boer Jos, uit ‘Boer zkt vrouw’ steunt het protest, maar snapt het nut niet om de snelwegen te blokkeren.

Boer Jos is een inwoner van Steenderen, gelegen in het Gelderland. En hij moet toegeven dat het ben hen allemaal goed meevalt.

“Als ik de stikstofkaart zie die Natuur en Stikstof minister Van der Wal naar buiten heeft gebracht, valt het nog goed mee. Maar die kaart slaat kant nog wal. Ik bedoel; het Waddeneiland Terschelling, waar twee boeren zitten, zou zwaar getroffen worden. En mijn gebied, waar meer intensieve veehouderij is, valt er buiten? Dan denk ik: het beleid van de overheid heeft totaal geen voeten in de aarde zo”, zegt Jos in Party.

Jos was aanwezig op het boerenprotest in Stroe. Samen met vele andere deelnemers van ‘Boer Zkt Vrouw’.

“Ik ben eigenlijk geen voorstander van demonstreren. Maar ik vond nu dat we met z’n allen moesten opstaan en zeggen: ‘Tot hier en niet verder!’ Het treft ons namelijk allemaal.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.