Het gaat goed met Lange Frans. Ook hij heeft er als artiest een turbulente periode opzitten door corona en liet regelmatig van zich horen tegen de overheidsmaatregelen. Dat werd zowel positief als negatief onthaald.

Nu corona wat verdwenen is, kan Lange Frans zich terug volledig concentreren op het maken van nieuwe muziek. Al heersen er nog vaak vragen in de zanger zijn hoofd over de actualiteit van vandaag. Zeker wanneer het gaat over collega-muzikanten die verdacht worden van seksueel wangedrag

Marco Borsato is zo één van die namen, een man waar Lange Frans nog mee heeft samengewerkt. En zijn zoon Willem ook.

“Willem was één van de jongste mensen met een grote hit. Dat was een liedje met Marco en zijn dochter Jada, met medewerking van John Ewbank. Maar ik heb mijn naam wel van die plaat laten afhalen”, klinkt het in Party.

Lange Frans wil niet meer met Marco Borsato geassocieerd worden en zeker niet op een plaat met kinderen. Maar er is nog een reden. “Als mensen naar Spotify gaan, zien ze eerst de vijf beste gestreamde nummers. Dat nummer ‘Samen voor altijd’ wordt vaak beluisterd waardoor die altijd in mijn top 5 stond. Maar ik vond dat nummer niet kenmerken genoeg voor Lange Frans.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.