Racen is iets heel belangrijk binnen de familie Verstappen. Niet alleen Sophie Kumpen en Jos Verstappen zijn er vaak mee bezig, ook hun zoon Max Verstappen heeft er zijn beroep van gemaakt. Alleen zus Victoria heeft niet zoveel met de sport.

Sophie en Jos gingen uit elkaar toen Victoria zes was. Een moment waarop Max besloot om bij zijn vader te gaan wonen. “Dat was ook het handigst. Ik moest gewoon naar school, maar Max ging na school meteen door naar het circuit”, vertelt Victoria in Party en Vriendin.

Victoria en Max groeiden apart van elkaar op en dat vond Victoria niet altijd even leuk. “Ik ging wel regelmatig naar mijn vader, waar ik Max dan ook zag. En het grappige is: we hebben nooit echt ruzie gehad. Al komt dat waarschijnlijk doordat we niet samen opgroeiden.”

Victoria volgt de carrière van haar broer op de voeten en samen hebben ze al heel wat van de wereld gezien, dankzij die carrière. Zo kwamen ze onder meer in Australië, Amerika, Mexico, enzovoort.

“We gingen daar ook vaak met oudere mensen om en dan word je al snel wat volwassener. Je gaat je ook minder kinderachtig gedragen. De meeste pubers gaan op stap, maar dat deden wij niet. Ik vond het leuker om te reizen en met Max samen te zijn, dan met vriendinnen uit te gaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.