Op een avond, zo’n 15 jaar geleden, gingen een zekere Suzan en Freek samen naar de kroeg. Daar werd de kiem gelegd van hun samenzijn, en daaruit voortvloeiend ook hun muzikale carrière samen. We lezen er meer over in Weekend.

Iedereen in Nederland kent Suzan & Freek, of op z’n minst hun nummers ‘Als het avond is’ en ‘Blauwe Dag’. Mochten die tracks nog geen belletje laten rinkelen, is er ook nog het aanstekelijke ‘Goud’.

Met die laatste single sleepten ze onlangs bij de Buma Awards de trofee ‘Buma Award Nationaal’ in de wacht. Voor hen was dat ‘een leuke en eervolle bevestiging’, zeiden ze achteraf.

Het succesverhaal van de twee startte achter hun computers. Ze volgden samen muziekles en raakten al chattend aan de praat met elkaar, waarna ze beslisten om op date te gaan.

Op een avond in Lichtenvoorde, een dorpje in het Nederlandse Gelderland, was het zo ver. De twee trokken naar een kroeg, merkten dat er een duidelijke klik was en zoenden elkaar voor het eerst in een naburig steegje. De rest is (muziek)geschiedenis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl