Naarmate de tand des tijds langzaam maar zeker verder tikt, voelt acteur, zanger en presentator Jim Bakkum dat hij onzekerder wordt over zichzelf en zijn volgende carrièrestappen. Hoe dat komt, vertelde hij in de podcast ’30 Minuten Rauw’ van Ruud De Wild, waarop Weekend een artikel baseerde.

Hij werd in 2002 als kleine jongen naar het toppunt van de roem gekatapulteerd door zijn deelname aan ‘Idols’. Van daaruit is zijn carrière als een trein vertrokken. Hij kreeg plots optredens, acteerde in verschillende reeksen en presenteerde enkele programma’s.

Zijn jeugdige uitstraling is voor Jim steeds een troef geweest om een project binnen te halen. “Ik denk nu vaak: ben ik nog die jongen? Nee, en dat is ook helemaal niet belangrijk. Ik zou willen dat ik daar helemaal niet mee bezig ben, maar ik ben het wel, merk ik”, zegt hij daarover.

Hij is vooral bang dat zijn leeftijd hem parten gaat spelen in zijn carrière. “Bepaalde rollen die ik als twintiger speelde, kan ik nu niet meer doen – omdat ik ouder word. En dat is het ding, dan word je geconfronteerd met ouder worden en denk je: oh…”, klinkt het.

Op de vraag of hij niet bang is dat het ooit voor hem ophoudt, antwoordt hij: “Ja, maar dat ben ik eigenlijk ieder jaar – ook wel in mijn twintiger jaren. Ieder jaar denk ik weer: is dit dan het laatste jaar? Wat gaat er gebeuren? We ondergaan het maar weer – op een positieve manier natuurlijk”, aldus Jim.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl