Jim Bakkum besteeg in 2002 voor het eerst het grote podium in de talentenjacht ‘Idols’. Voordien was hij al op tienjarige leeftijd met zijn broer Danny actief in een eigen muziekgroepje, genaamd ‘The Kids’.

Wat volgde was een carrière in de Nederlandse showbizz. Hij werkte zijn school niet af en ging voluit voor het artiestenbestaan. Zijn plotse bekendheid van weleer doet hem af en toe wel eens nadenken over het verleden en de toekomst. Daar vertelt hij meer over in Weekend en in de podcast ’30 Minuten Rauw’ van Ruud de Wild.

Hij is nu 34, dat is best nog jong. Maar toch voelt Jim stilaan de jaren knagen. “Sommige mensen zeggen: ‘In mijn dertiger jaren kon ik die twintiger jaren lekker achter me laten.’ Ik heb het juist andersom. In mijn tiener en twintiger jaren ben ik zo onbevangen overal doorheen gegaan, dat ik nu op mijn 34ste merk dat ik onzekerder word, gek genoeg”, klinkt het.

Volgens Jim is dat te wijten aan de moderne tijdsgeest. “Met social media en het vergrootglas dat constant op je gericht staat, wordt alles wat je doet extra bekeken”, zegt hij daarover.

Misschien is de confrontatie met het verleden soms moeilijk voor hem. “Het heeft zeker ook te maken met ouder worden, juist omdat ik zo jong het vak in rolde. Hoe ouder ik word, des te meer ik daaraan denk. Maar ik wil ook niet te veel hangen aan die jeugd”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl